Kulinarne laury dla Spółdzielni
InformacjeKultura 13 września 2021
II miejsca i nominacja do nagrody „Perła 2021” w Krajowym finale Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” – z takim sukcesem wróciła Spółdzielnia Socjalna Tradycje Regionalne z konkursu kulinarnego zorganizowanego w Małopolskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Karniowicach. Nagroda została przyznana za zupę szczawiową z jajkiem i chałką drożdżową, a także kluski kudłate z gęsiną w sosie borowikowym i modrą kapustą.
Spółdzielnia wzięła udział w Konkursie „NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO - SMAKI REGIONÓW” na najlepszą potrawę regionalną. Organizatorami konkursu są Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Urzędy Marszałkowskie. Partnerem konkursu jest Związek województw RP. Celem konkursu jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych regionalnych potrawach, stanowiących dziedzictwo kulinarne regionu, wytwarzanych w firmach gastronomicznych i gospodarstwach agroturystycznych, promowanie i stymulowanie wykorzystania zasobów lokalnej, tradycyjnej żywności przez regionalną gastronomie, identyfikacja regionalnego dziedzictwa kulinarnego, które może służyć do budowy produktu turystycznego i marki regionu.
Spółdzielnia Socjalna Tradycje Regionalne została nominowania do udziału w Krajowym finale Konkursu „ Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”, który odbędzie się w październiku w czasie trwania Międzynarodowych Targów Smaki Regionów w Poznaniu. Życzymy powodzenia!
Najnowsze artykuły
Informacje 28 marca 2024
Niech będą radosne...
InformacjeInwestycje i infrastruktura 27 marca 2024
Gmina Gdów pozyskała dofinansowanie na budowę tężni solankowej
InformacjeWybory samorządowe 2024 26 marca 2024